Behold kontrollen over din økonomiske fremtid

Økonomien er, hvorvidt vi liker det eller ikke, en stor del av vår hverdag. De aller fleste lever fra lønning til lønning, eller i det minste ganske så ”tett” hva gjelder budsjetter. Derfor er det utvilsomt viktig for de fleste av oss å ha muligheten til å ta opp et lån for å få finansiert diverse ting her i livet. Den kanskje aller viktigste er boligen vår, som nærmest ingen nordmenn kunne fått råd til uten lån. Biler, ferier og andre ting i livet kan også kreve lån.

 

Selv om det ofte blir framstilt negativt, så er det helt naturlig med lån. Det er rett og slett fordi det er nødvendig hva gjelder å få råd til ting i det korte løp. Selv om vi skal tjene millioner av kroner i løpet av livet, så får vi selvfølgelig bare fatt på noen hundre tusen per år. Da er det kjekt med lån som er basert på denne fremtidige inntekten, men altså penger vi kan bruke her og nå. Men hva med når ting går galt og vi trenger lån med betalingsanmerkning og uten sikkerhet?

 

Slik får du lån uten kredittverdighet

Det er nok ikke en situasjon de fleste vil oppleve, men det skjer enkelte individer. Om enn noe, så får det stå som en oppmuntring for å holde økonomien din i sjakk. Vi snakker selvfølgelig om når en får problemer med sin kredittverdighet. Det kan virkelig være vanskelig å være i en situasjon hvor en har betalingsanmerkninger, og da kanskje også flere på seg. Når presset kommer fra flere kanter blir det tøft – spesielt om en trenger mer lån.

 

Det er nemlig vanskelig å få lån uten kredittverdighet, men det finnes dog alternativer for deg som søker lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet her til lands. Der de fleste banker gir deg et blankt nei, så finnes det enkelte som kan gi deg lån tross dette. Husk derimot at du allerede er på tynn is med dine betalingsanmerkninger. Det beste alternativet om du forsøker å redusere lånene sakte men sikkert er nemlig en refinansiering.

 

Start med fornuftige mål

Det aller beste er dog om en starter sitt økonomiske liv, da gjerne når en er 14-15 år, med et mål om å aldri havne i slik kniper som lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet for eksempel. En kan allerede fra en slik tidlig alder begynne å jobbe enkelte jobber, og dermed spare opp midler. Den største grunnen til at unge tar opp for mye lån er nemlig at de ikke har spart opp nok penger. Det er forståelig vanskelig med skole ved siden av, men om en starter ungt har en flere år på seg til å spare.

 

Da kan du stille sterkere når de tøffe dagene kommer. Og om du skulle trenge forbrukslån, så husk på å være fornuftig. Det er mange som benytter disse for gode formål, og det trenger ikke være så negativt som media nevner. Bare hold kontrollen på din økonomi, så går alt greit!