Hva er egentlig cannabisolje?

Cannabisolje lages med ekstrakter fra de aktive ingrediensene i cannabisplanten, men er ikke en ren hampolje. Oljen kan likevel inneholde hampefrø, men cannabisolje er først og fremst basert på selve planten, og ikke frøene, bladene eller blomstene. Oljen kan faktisk også ha bestanddeler fra kokosolje eller andre vegetabilske oljer. Oljene kan enten drikkes eller smøres på huden der man føler smerter. Det er på grunn av de rike mangfoldet i oljen at den har blitt så populær, for cannabisolje kan inneholde cannabinoider, terpener, fenoler, vitaminer, mineraler og helsefremmende fettsyrer. De garanterer optimal absorbering.

Naturmedisin av ypperste klasse

 

Fra sitt naturlige habitat i Asia, har cannabis planten bredt seg ut over hele verden, hvor den i dag vokser med en ettårig livssyklus. Det er av den fullt utvokste planten som av og til kan bli hele 4 meter høy, som cannabisoljen utvinnes fra.

Det finnes 3 arter innenfor cannabis-familien. De kalles:

*Cannabis sativa

*Cannabis indica

*Cannabis rudealis

 

I motsetning til industrihamp, er disse alle varianter av cannabis-familien. Det er industrihamp man utvinner cannabisoljen av, fordi det er full av cannabinoider og ikke så mye THC, bare 0,2%, virkestoffet i hasj eller marihuana, også kalt tetrahydrocannabinol. Det er virkemiddelet i THC som gjorde at cannabisplanten lenge var forbudt, fordi det er et psykoaktivt narkotika. Det ser mer ut til at reglene på dette slakkes, fordi man ser nytten av de andre delene av cannabisplanten.

 

Økt interesse for den lindrende cannabisoljen

 

Om det er den tidligere bruken av det narkotiske stoffet eller den økende bruken av naturmedisin vites ikke, men interessen for cannabisolje har eksplodert de siste årene. Kanskje har folk fått opp øynene for alternativ medisin. For det er ikke alt legen kan hjelpe med, og de pillene man får der, kan gi bivirkninger som er mye verre enn det opprinnelige symptomet. Den cannabisolje rikelig på ingredienser som virker direkte på kroppens immunforsvar, enten det er for å bygge det opp, eller gå til angrep på viruset som har tatt over, så virker oljen som en dempende og smertelindrende eliksir.

Mennesker over hele verden benytter seg nå av cannabisoljen, noe som vises ved at mange håndterer smertene sine bedre. Den virker så bra at mange husdyr blir behandlet med oljen. Virkningen fra CBD kan i tillegg framstilles kunstig, noe som gjør den mer tilgjengelig for folk flest.

 

Mange måter å konsumere oljen på

De fleste velger å drikke cannabisoljen, fordi da er de sikker på å få i seg alle de aktive substansene. For pasienter med spesielle lidelser som:

*Psoriasis

*Eksem

*Lokal smerte

*Ryggplager

 

er det mer vanlig å smøre oljen på de skadede områdene. Noen sverger til inhalering dampen fra oljen ved å varme den opp slik at den går over fra olje til damp.

 

Hvordan oljen utvinnes

Cannabisoljen utvinnes ved at den gjennomgår en prosess som kalles CO2-ekstraksjon.

Ekstraksjon av et fast stoff kalles også utlutning, og det foregår på samme måte som man koker te eller kaffe. Når stoffet i plantene presses ut gjennom CO2-ekstraksjonen, bevares de meste av næringsstoffene fra planten. Det vil si at det meste av de over 400 cannabinoidene, 200 terpenoidene og 20 flavonoidene bevares i oljen, samt en ikke-merkbar andel THC. Det er på grunn av dette at oljen kan selges fritt. Mange prøver seg med oljer som er full av virkestoffet THC, men disse er ikke lovlige.

 

Det kan være på tide å prøve ut en cannabisolje dersom man har plager man ikke blir kvitt. For et naturlig preparat er ofte et godt alternativ til annen medisin. De lindrende oljene er godt for både kropp og sjel og gir pasienten mulighet til å leve uten smerter.