Hva er viktig å tenke på ved innkjøp av barneklær?

Øyeblikket en innser at en skal bli forelder til et lite barn er et fantastisk øyeblikk i alle menneskers liv. Mor tar sin svangerskapstest, og før en vet ordet av det viser testen en graviditet. Da er det på tide å fortelle far, og en etter en blir hele familien informert. Enten en skal bli forelder, tante eller kusine, så er det ofte stor spenning i familien. Nå skal tross alt et nytt medlem legges til, og det må gjøres på best mulig måte.

 

Mens familien går rundt i spenning, så er det mye som skal ordnes. Fra store oppgaver som å gjøre klart barnerommet, til mindre oppgaver som å lese seg opp på å skifte bleier, så er det mye foreldre må klargjøre. En av de kanskje enkleste oppgavene har tradisjonelt vært garderoben til babyen. Dette har historisk sett blitt en garderobe bestående av gaver. Men holder egentlig disse klærne nok kvalitet, og hvis ikke, hva er egentlig viktig å tenke på ved innkjøp av babyklær?

 

Hud og komfortabilitet

Det kanskje aller mest åpenbare svaret for en nåværende forelder er at huden må legges inn i regninga. Dette er det derimot ikke mange ventende foreldre, eller foreldre som ikke har hatt babyer i hus på en stund, som tenker stort over. Klær som dog tar høyde for ømfintlig hud kan være helt essensielt for at ditt barn skal få en god oppvekst, og her er ofte ikke de helt vanlige og masseproduserte klærne gode nok, rett og slett.

 

Komfortabilitet er også viktig. Selv om babyen ikke nødvendigvis klarer å si ifra, og neppe vil skrike til den kan si fra med sitt vokabular, så er det ikke alltid babyer er så veldig komfortable. Derfor er komfortabilitet noe du absolutt bør tenke på når du skal gå til innkjøp av garderoben til din kommende baby. Her er det nok spesielt mykhet og tykkelse som rangerer øverst.

 

Mykhet og tykkelse i babyklær

Mykhet handler rett og slett om hvor godt babyen liker følelsen av klærne mot huden. Her kommer det nok ikke som noen overraskelse at jo mykere, jo bedre for babyen. Du kan for eksempel velge å kjøpe inn mykt ulltøy med sertifisering av Nordic Ecolabel for å gi din baby noe av det mykeste som finnes i markedet. Da er du garantert at din baby ikke bare unngår hudproblemer slik som utslett og eksem, men også føler seg komfortabel i myke klær.

 

Dessuten er også tykkelsen viktig på klærne. Det høres kanskje åpenbart ut, men allikevel er det mange foreldre som fort glemmer dette. Babyer, grunnet sin tynne hud og lille vesen, fryser raskere til enn oss voksne. Derfor er det viktig at de kler seg godt. Med mykt og deilig ull kommer ikke bare komfortabiliteten av flott hud og nærhet, men du får også med god varme på kjøpet. I det hele tatt er ull et meget godt materiale for å holde temperaturen god.

 

Finn dine babyklær i dag!

Om du akkurat har blitt gravid, så har du 9 måneder foran deg før babyen faktisk kommer. Det kan fort høres veldig lenge ut, men i realiteten flyr disse månedene unna. Før du vet ordet av det er babyen her, og da er det best om du har de riktige klærne på plass.

 

De beste klærne kommer i form av babyklær laget av ull. Det er fordi dette materialet er naturlig og forhindrer hudproblemer, sitter tett mot huden, og ikke minst har tykkelsen som skal til for å holde babyen varm. Skaff dine babyklær av ull i dag for et optimalt resultat!